![2023-05-10 Bitterzoet - product 4053_web](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023-05-10-Bitterzoet-product-4053_web-1-e1687620595889.jpg)
![2023-05-10 Bitterzoet - product 4057_web](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023-05-10-Bitterzoet-product-4057_web-e1687620667882.jpg)
![2023-05-10 Bitterzoet - product 3878_web](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/2023-05-10-Bitterzoet-product-3878_web-e1687683705702-q8h56e7z7f5gqb3860rn5yifeme3biapjrt3040ilk.jpg)
![2023-05-10 Bitterzoet - product 4057_web](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/2023-05-10-Bitterzoet-product-4057_web-e1687620667882-q8fvggxvx606vhvx7k7m2avcj6xyvm3al7asjcfy20.jpg)
SMAKEN
JAPANSE DUIZENDKNOOP & SZECHUANPEPER
Gelei van Japanse duizendknoop
Begin april oogsten we de jonge stengels van de Japanse duizendknoop. Aangezien dit een zeer invasieve plant is, verzamelen we ze zorgvuldig om te voorkomen dat plantenresten zich kunnen verspreiden. De plant produceert een helderroze sap met een smaak die sterk lijkt op rabarber.
Ganache met szechuanpeper
Szechuanpeper vindt zijn oorsprong in China, maar bedijt ook goed in Nederland. We oogsten de peper in de herfst uit voedselbos Het Moeras. Na de oogst drogen we ze direct om zo de kleur en smaak optimaal te behouden.
Herkomst ingrediënten
Japanse duizendknoop
Herkomst: Wildpluk Nederland
Oogstperiode: April/Mei
Szechuanpeper
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: September/Oktober
Chocolade puur 67%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen: Ecuador, Dominicaanse Republiek
Smaakprofiel
Rabarber, zwarte peper, kruidnagel, aards, noten.
ZWARTE BESSENHOUT & BOLIVIA WILDE CACAO
Zwarte bessenhout
Aan het einde van het jaar ,wanneer de groei vertraagt en de natuur zich voorbereidt op rust, is het tijd om te snoeien. Dit snoeihout van de zwarte bes geeft de mooie fruitsmaak die de bes zelf heeft. Wat normaal gesproken als afval wordt beschouwd, is voor ons een waardevolle smaakmaker geworden.
Cru sauvage Bolivia 68%
Gemaakt van unieke en zeldzame wilde cacao uit de Boliviaanse laaglanden. De inheemse Chimane bevolking laten alles volledig aan de natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk. Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, begint de oogsttijd. De inheemse bevolking vaart met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien. Ze verzamelen de cacaovruchten en brengen deze naar de verzamelplaatsen. Hier worden de cacaobonen gefermenteerd en in de zon gedroogd.
Herkomst ingrediënten
Zwarte bessenhout
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: December/januari
Chocolade cru sauvage Bolivia 68%
Chocolade makers: Felchlin
Herkomst cacaobonen: Bolivia
Smaakprofiel
Cacao, mandarijn, yuzu, zwarte bes, hout, peper.
LIEVEVROUWENBEDSTRO & SLEEDOORN
Ganache met lievevrouwebedstro
In het voorjaar plukken we lievevrouwenbedstro, door verwelking en droging geeft het een heerlijk aromatische geur en smaak. Deze geur wordt veroorzaakt door cumarine, een stof die ook te vinden is in onder andere tonkabonen en bergamot.
Gelei van sleedoorn
De donkere bessen rijpen in de herfst. Van nature zijn ze erg wrang, maar na vorst worden ze milder van smaak. Met behulp van stoomextractie winnen we het sap, waarbij de hitte het amandelachtige aroma optimaal naar voren brengt.
SMAKEN
JAPANSE DUIZENDKNOOP & SZECHUANPEPER
Gelei van Japanse duizendknoop
Begin april oogsten we de jonge stengels van de Japanse duizendknoop. Aangezien dit een zeer invasieve plant is, verzamelen we ze zorgvuldig om te voorkomen dat plantenresten zich kunnen verspreiden. De plant produceert een helderroze sap met een smaak die sterk lijkt op rabarber.
Ganache met szechuanpeper
Szechuanpeper vindt zijn oorsprong in China, maar bedijt ook goed in Nederland. We oogsten de peper in de herfst uit voedselbos Het Moeras. Na de oogst drogen we ze direct om zo de kleur en smaak optimaal te behouden.
Herkomst ingrediënten
Japanse duizendknoop
Herkomst: Wildpluk Nederland
Oogstperiode: April/Mei
Szechuanpeper
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: September/Oktober
Chocolade puur 67%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Rabarber, zwarte peper, kruidnagel, aards, noten.
ZWARTE BESSENHOUT & BOLIVIA WILDE CACAO
Ganache met zwarte bessenhout
Aan het einde van het jaar ,wanneer de groei vertraagt en de natuur zich voorbereidt op rust, is het tijd om te snoeien. Dit snoeihout van de zwarte bes geeft de mooie fruitsmaak die de bes zelf heeft. Wat normaal gesproken als afval wordt beschouwd, is voor ons een waardevolle smaakmaker geworden.
Cru sauvage Bolivia 68%
Gemaakt van unieke en zeldzame wilde cacao uit de Boliviaanse laaglanden. De inheemse Chimane bevolking laten alles volledig aan de natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk. Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, begint de oogsttijd. De inheemse bevolking vaart met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien. Ze verzamelen de cacaovruchten en brengen deze naar de verzamelplaatsen. Hier worden de cacaobonen gefermenteerd en in de zon gedroogd.
Herkomst ingrediënten
Zwarte bessenhout
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: December/januari
Chocolade cru sauvage Bolivia 68%
Chocolade makers: Felchlin
Herkomst cacaobonen: Bolivia
Smaakprofiel
Cacao, mandarijn, yuzu, zwarte bes, hout, peper.
LIEVEVROUWEBEDSTRO & SLEEDOORN
Ganache met lievevrouwebedstro
In het voorjaar plukken we lievevrouwenbedstro, door verwelking en droging geeft het een heerlijk aromatische geur en smaak. Deze geur wordt veroorzaakt door cumarine, een stof die ook te vinden is in onder andere tonkabonen en bergamot.
Gelei van sleedoorn
De donkere bessen rijpen in de herfst. Van nature zijn ze erg wrang, maar na vorst worden ze milder van smaak. Met behulp van stoomextractie winnen we het sap, waarbij de hitte het amandelachtige aroma optimaal naar voren brengt.
Herkomst ingrediënten
Lievevrouwebedstro
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: April/mei
Sleedoorn
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: Oktober/november
Chocolade Edelweiss wit 36%
Chocolade makers: Felchlin
Smaakprofiel
Vanille, amandel, rood fruit, tonkaboon, karamel.