SMAKEN
BRAAM & RODE BIET
Gelei van Braam
Eind juli begin augustus is het echt bramentijd. Overal langs bosranden wegen en sloten zijn ze te vinden. Bij veel stikstof in de grond kan de braam erg gaan woekeren en daarmee andere planten overheersen. Zowel de jonge bladeren als de vruchten kunnen gegeten worden.
Ganache met Rode biet
Rode bieten en chocolade vormen een fantastische smaakcombinatie. De donkere aardste smaak komt hierin mooi naar voren. Na de oogst en schoonmaken verwerken we de bieten tot sap, de pulp die we daarvan overhouden drogen we en vermalen we tot poeder. Dit verwerken we weer als poeder voor onze truffels, op deze manier gaat er niks van de biet verloren.
Herkomst ingrediënten
Braam
Herkomst: Wildpluk Nederland, Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: Juli/Augustus
Biet
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: Juni/Juli
Chocolade puur La Dominica 71%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Roodfruit, karamel, aards, tropisch fruit, rum.
LIEVEVROUWENBEDSTRO & PRUIM
Ganache met lievevrouwebedstro
In het voorjaar plukken we lievevrouwenbedstro, door verwelking en droging geeft het een heerlijk aromatische geur en smaak. Deze geur wordt veroorzaakt door cumarine, een stof die ook te vinden is in onder andere tonkabonen en bergamot.
Gelei van pruim
De pruimen plukken we in de zomer, we koken ze in hun geheel met pit, daarna persen we ze pas tot sap. Hierdoor komt de amandelachtige smaak van de pit vrij en vormt een bijzonder aroma.
Herkomst ingrediënten
Lievevrouwebedstro
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: April/mei
Pruim
Herkomst: Buurtbewoners
Oogstperiode: Oktober/november
Chocolade puur 67%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Vanille, amandel, aards, tonkaboon, karamel.
MOERASSPIREA
Ganache met Moerasspirea
Zoals de naam al doet vermoeden groeit moerasspirea in moerasgebieden en sloot kanten. De bloeitijd is meestal in de maand juli, het oogsten doen we pas als de bloemen helemaal open zijn. Als het stuifmeel zich helemaal gevormd heeft komt de smaak het best naar voren. We drogen de bloemen langzaam en op lage temperatuur om smaakverlies te voorkomen. De smaak doet denken aan een kombinatie van kruidige honing en amandel.
Herkomst ingrediënten
Moerasspirea
Herkomst: Wildpluk Nederland
Oogstperiode: Juli
Chocolade Couverture Milk 49%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
Plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe cooperatie
Smaakprofiel
Cacao, amandel, honing, melk, bittere amandel, karamel.
SMAKEN
BRAAM & RODE BIET
Gelei van Braam
Eind juli begin augustus is het echt bramentijd. Overal langs bosranden wegen en sloten zijn ze te vinden. Bij veel stikstof in de grond kan de braam erg gaan woekeren en daarmee andere planten overheersen. Zowel de jonge bladeren als de vruchten kunnen gegeten worden.
Ganache met Rode biet
Rode bieten en chocolade vormen een fantastische smaakcombinatie. De donkere aardste smaak komt hierin mooi naar voren. Na de oogst en schoonmaken verwerken we de bieten tot sap, de pulp die we daarvan overhouden drogen we en vermalen we tot poeder. Dit verwerken we weer als poeder voor onze truffels, op deze manier gaat er niks van de biet verloren.
Herkomst ingrediënten
Braam
Herkomst: Wildpluk Nederland, Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: Juli/Augustus
Biet
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: Juni/Juli
Chocolade puur La Dominica 71%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Roodfruit, karamel, aards, tropisch fruit, rum.
LIEVEVROUWEBEDSTRO & PRUIM
Ganache met lievevrouwebedstro
In het voorjaar plukken we lievevrouwenbedstro, door verwelking en droging geeft het een heerlijk aromatische geur en smaak. Deze geur wordt veroorzaakt door cumarine, een stof die ook te vinden is in onder andere tonkabonen en bergamot.
Gelei van pruim
De pruimen plukken we in de zomer, we koken ze in hun geheel met pit, daarna persen we ze pas tot sap. Hierdoor komt de amandelachtige smaak van de pit vrij en vormt een bijzonder aroma.
Herkomst ingrediënten
Lievevrouwebedstro
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: April/mei
Pruim
Herkomst: Buurtbewoners
Oogstperiode: Oktober/november
Chocolade puur 67%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Vanille, amandel, aards, tonkaboon, karamel.
MOERASSPIREA
Ganache met Moerasspirea
Zoals de naam al doet vermoeden groeit moerasspirea in moerasgebieden en sloot kanten. De bloeitijd is meestal in de maand juli, het oogsten doen we pas als de bloemen helemaal open zijn. Als het stuifmeel zich helemaal gevormd heeft komt de smaak het best naar voren. We drogen de bloemen langzaam en op lage temperatuur om smaakverlies te voorkomen. De smaak doet denken aan een kombinatie van kruidige honing en amandel.
Herkomst ingrediënten
Moerasspirea
Herkomst: Wildpluk Nederland
Oogstperiode: Juli
Chocolade Couverture Milk 49%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
Plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe cooperatie
Smaakprofiel
Cacao, amandel, honing, melk, bittere amandel, karamel.