ONS VERHAAL

BitterZoet Chocolade laat de wereld van chocolade versmelten met wildplukken. We trekken de natuur in om te ontdekken. Met andere woorden, we willen laten zien wat er altijd al was.

Wat ooit begon in de garage van Sam zijn moeder is uitgegroeid tot het bedrijf BitterZoet Chocolade, een uitzonderlijke chocolaterie gevestigd in de oude basisschool ’t Schienvat in het Drentse dorp Klijndijk. Bij BitterZoet laten we ons inspireren door de natuur om ons heen. De vruchten, kruiden, noten en specerijen die we in onze creaties verwerken, plukken we met zorg in onze directe omgeving. Daarnaast werken we nauw samen met voedselbos Het Moeras, lokaal betrokken telers en gulle buurtbewoners die hun tuinen met liefde delen. Door deze benadering kiezen wij ervoor afhankelijk te zijn van wat het seizoen te bieden heeft. De natuur bepaalt!

In onze zoektocht naar ingrediënten die het beste aansluiten bij onze filosofie is de chocolade die we gebruiken minstens zo belangrijk. Om de smaken van de regio een podium te kunnen bieden, hebben we onze zoektocht voortgezet naar de beste chocolades. Deze moeten voldoen aan een uitgesproken smaakprofiel, een transparante herkomst hebben en duurzaam geproduceerd zijn.  

Maak kennis met de kracht van het Noorden en onze passie voor chocolade. Proef de regio, de seizoenen en onze uitgesproken smaakcombinaties.