Bonbons
Japanse Sierkwee
Japanse sierkwee
Chaenomeles japonica
Deze struik bloeit vroeg in het voorjaar met prachtige bloesems. De geelgroene vruchten verschijnen in de herfst en hebben een frisse, zure smaak. De smaak kan vergeleken worden met een combinatie van zure appel en kruidige citrusvruchten, zoals yuzu.
Bolivia 45% – 60h Au Lait de Terroir
Deze melkchocolade is een combinatie van wilde Beniano cacaobonen uit Bolivia en Zwitserse Alpenmelk. Het resultaat is een romige en verfijnde chocolade met een zoete smaak van karamel, subtiele citrus en een zachte hint van honing, die de natuurlijke eigenschappen van de cacao perfect aanvult.
Smaakprofiel: Mandarijn, zwarte peper, yuzu.
Japanse sierkwee
Herkomst: Dagbesteding de Cuyner
Oogstperiode: Oktober/November
Bolivia 45% – 60h Au Lait de Terroir
Chocolade makers: Felchlin
Herkomst cacaobonen
Bolivia, Beni regio
Plantage: Wildgeplukt
Douglasspar
Douglasspar
Pseudotsuga menziesii
De naalden van de Douglasspar hebben een fris, harsachtig aroma. Ze zijn groenblijvend en worden vaak geassocieerd met de kerst. We oogsten de naalden in het najaar en hebben al jaren een plek in onze wintercollectie.
Dutch Couverture 67%
Deze donkere chocolade combineert cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek en Ecuador. De smaak is rijk en gevarieerd, met notige en bloemige tonen die in balans worden gebracht door een subtiele kruidigheid en een vleugje koffie, wat zorgt voor een gelaagde smaakervaring.
Smaakprofiel: Dennen, citrus, hars, mint.
Douglasspar
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: Oktober/November
Dutch Couverture 67%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Sleedoorn
Jeneverbes
Sleedoorn
Prunus spinosa
Deze struik produceert kleine, donkerblauwe bessen in de herfst. De bessen zijn wrang van smaak, maar na de eerste vorst worden ze zoeter. Ze lenen zich uitstekend voor verwerking. Na verhitting hebben ze een amandelachtig aroma, met mooie tanines in de nasmaak.
Jeneverbes
Juniperus communis
De donkerblauwe bessen van de jeneverstruik doen er twee jaar over om te rijpen. Ze hebben een scherpe, kruidige smaak met dennenachtige tonen. De bessen zijn een klassiek ingrediënt in jenever en zijn daarnaast een belangrijk ingrediënt in veel Europese culinaire tradities.
Smaakprofiel: Roodfruit, hars, citrus, peper, amandel, tanines.
Sleedoorn
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: September/Oktober
Jeneverbes
Helkomst: Wildpluk
Oogstperiode: November/December
Dutch Couverture 67%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe