CHOCOLADEMAKERS HEINDE & VERRE

In Rotterdam maken Ewald Rietberg en Jan-Willem Jekel chocolade met bijzonder uitgesproken smaakprofielen.

De naam Heinde & Verre eert de Nederlandse culinaire traditie van het wereldwijd zoeken naar de beste ingrediënten (verre) om ze te combineren met kwalitatief hoogwaardige lokale producten (heinde). Ze gebruiken uitsluitend traceerbare biologische cacaobonen, rechtstreeks afkomstig van de boeren zelf. Dit zorgt ervoor dat de boeren een eerlijke prijs krijgen en stelt hen in staat om zowel voor hun arbeiders als voor het milieu te zorgen. 

De melk en suiker die ze gebruiken komt van Nederlandse koeien en suikerbieten. Ons zeeklimaat en terroir geeft Nederlandse melk haar specifieke rijke smaak. Deze vormt een perfecte combinatie met hun chocolade. De lokaal geteelde suikerbiet is een ideale zoetstof voor chocolade. Zijn neutrale karakter zorgt ervoor dat de smaken van cacao kunnen schitteren.

Heinde & Verre wil je zo goed mogelijk de mooie natuurlijke smaken laten ontdekken die cacao in zich heeft. De natuurlijke smaken van hoogwaardige cacao zijn complex en rijk. Je zult enthousiast worden om te ontdekken dat chocolade slechts één van de vele smaken is die cacao kan onthullen. De filosofie van Heinde & Verre is om alleen de beste cacaobonen te selecteren en langzame productieprocessen toe te passen. Dit alles om je de natuurlijke smaken te laten ervaren die grand cru cacao te bieden heeft, zoals fruit, noten, bloemen, kruiden, tabak, koffie, honing, leer en hout.