![2023-05-10 Bitterzoet - product 4053_web](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023-05-10-Bitterzoet-product-4053_web-1-e1687620595889.jpg)
![2023-05-10 Bitterzoet - product 4057_web](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023-05-10-Bitterzoet-product-4057_web-e1687620667882.jpg)
![2023-05-10 Bitterzoet - product 3878_web](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/2023-05-10-Bitterzoet-product-3878_web-e1687683705702-q8h56e7z7f5gqb3860rn5yifeme3biapjrt3040ilk.jpg)
![2023-05-10 Bitterzoet - product 4057_web](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/2023-05-10-Bitterzoet-product-4057_web-e1687620667882-q8fvggxvx606vhvx7k7m2avcj6xyvm3al7asjcfy20.jpg)
BONBONS
ZWARTE BESSENHOUT & BOLIVIA WILDE CACAO
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/08/2023-05-10-Bitterzoet-product-3909-vlierbloesem_web_vierkant-1024x1024.jpg)
Ganache met zwarte bessenhout
Aan het einde van het jaar ,wanneer de groei vertraagt en de natuur zich voorbereidt op rust, is het tijd om te snoeien. Dit snoeihout van de zwarte bes geeft de mooie fruitsmaak die de bes zelf heeft. Wat normaal gesproken als afval wordt beschouwd, is voor ons een waardevolle smaakmaker geworden.
Cru sauvage Bolivia 68%
Gemaakt van unieke en zeldzame wilde cacao uit de Boliviaanse laaglanden. De inheemse Chimane bevolking laten alles volledig aan de natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk. Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, begint de oogsttijd. De inheemse bevolking vaart met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien.
Zwarte bessenhout
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: December/januari
Chocolade cru sauvage Bolivia 68%
Chocolade makers: Felchlin
Herkomst cacaobonen
Bolivia, Beni regio
Plantage: Wildgeplukt
Smaakprofiel
Cacao, mandarijn, yuzu, zwarte bes, hout, peper.
LIEVEVROUWEBEDSTRO & FRAMBOOS
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/08/2023-05-10-Bitterzoet-product-3916-Lievevrouwebdstro_web_vierkant-1-1024x1024.jpg)
Ganache met lievevrouwebedstro
In het voorjaar plukken we lievevrouwenbedstro, door verwelking en droging geeft het een heerlijk aromatische geur en smaak. Deze geur wordt veroorzaakt door cumarine, een stof die ook te vinden is in onder andere tonkabonen en bergamot.
Gelei van framboos
Frambozen zijn zomerfruit, het seizoen is van juni tot augustus. Ze hebben een zoete, sappige smaak met een lichte zuurgraad voor extra frisheid. Hun intense smaak en delicate textuur maken ze perfect voor deze bonbons.
Lievevrouwebedstro
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: April/juli
Framboos
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: Juni/Juli
Chocolade Edelweiss wit 36%
Chocolade makers: Felchlin
Smaakprofiel
Vanille, amandel, rood fruit, tonkaboon, karamel.
MOERASSPIREA
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/08/2023-05-10-Bitterzoet-product-3921-Moerasspirea_web_vierkant-1024x1024.jpg)
Ganache met moerasspirea
Moerasspirea (Filipendula ulmaria) is een plant die vaak te vinden is in vochtige gebieden. De bloemen plukken we in de zomer om ze vervolgens te drogen. De gedroogde bloemen hebben een aangename, zoete geur vergelijkbaar met honing en amandel. Deze gedroogde bloemen vormen de basis voor een ganache.
Moerasspirea
Herkomst: Wildpluk Nederland
Oogstperiode: Juni/Juli
Chocolade melk 49%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Amandel, room, honing, vanille
PÂTE DE FRUIT
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/08/2023-07-21-Bitterzoet-product-3949-WildeRoos_vierkant_web.jpg)
WILDE RIMPELROOS
geplukt in de natuur om ons heen
Rimpelroos
De rimpelroos (rosa rugosa) wordt in Nederland als invasieve exoot beschouwd. Deze bloem is expressief in smaak, kleur en geur.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij trekken de rozenblaadjes in water en maken hier onze pâte de fruit van. De roze kleur komt geheel van de roos.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023-05-10-Bitterzoet-product-3957-Extra_web_vierkant.jpg)
WILDE KERSPRUIM
pruimen geplukt in voedselbos Struuntuun Klijndijk.
Wilde kerspruim
Deze kleine maar heerlijke pruim zit vol smaak. De schil heeft een hoog tannine-gehalte, waardoor de pâte de fruit meer karakter krijgt.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij gebruiken het pruimensap voor onze pâte de fruit. De paarse kleur komt geheel van de pruim.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023-05-10-Bitterzoet-product-3952-Vlierbloessem_web_vierkant.jpg)
VLIERBLOESEM
geplukt in de natuur om ons heen
Vlierbloesem
De gewone vlier (sambucus nigra) kent een rijke historie als geneeskrachtige en mythologische plant. De smaak van de bloesem is fris, floraal en typisch zomers.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij trekken de vlierbloesem in water en maken hier onze pâte de fruit van. De gele kleur komt geheel van de bloesem.
TRUFFELS
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/10/Ontwerp-zonder-titel-7.jpg)
MELKCHOCOLADE & GEBRANDE BOTER
chocolade melk Heinde & Verre couverture 47%
Truffel gevuld met een ganache van melkchocolade. Op smaak gebracht met gebrande boter en omhuld door een milde cacaopoeder.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/10/Ontwerp-zonder-titel-6.jpg)
VIJGENBLAD
chocolade wit Edelweiss 36%
Truffel gevuld met een ganache van witte chocolade. Op smaak gebracht met vijgenblad en omhuld door een poeder van gedroogd vijgenblad.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_1484-scaled.jpg)
GEDROOGDE PRUIM
chocolade puur Heinde & Verre Couverture 68%
Truffel gevuld met een ganache van pure chocolade. Omhuld door een poeder van gedroogde pruim.
BONBONS
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/08/2023-05-10-Bitterzoet-product-3909-vlierbloesem_web_vierkant.jpg)
ZWARTE BESSENHOUT & BOLIVIA WILDE CACAO
Ganache met zwarte bessenhout
Aan het einde van het jaar ,wanneer de groei vertraagt en de natuur zich voorbereidt op rust, is het tijd om te snoeien. Dit snoeihout van de zwarte bes geeft de mooie fruitsmaak die de bes zelf heeft. Wat normaal gesproken als afval wordt beschouwd, is voor ons een waardevolle smaakmaker geworden.
Cru sauvage Bolivia 68%
Gemaakt van unieke en zeldzame wilde cacao uit de Boliviaanse laaglanden. De inheemse Chimane bevolking laten alles volledig aan de natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk. Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, begint de oogsttijd. De inheemse bevolking vaart met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien.
Zwarte bessenhout
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: December/januari
Chocolade cru sauvage Bolivia 68%
Chocolade makers: Felchlin
Herkomst cacaobonen:
Bolivia, Beni regio
Plantage: Wildgeplukt
Smaakprofiel
Cacao, mandarijn, yuzu, zwarte bes, hout, peper.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/08/2023-05-10-Bitterzoet-product-3916-Lievevrouwebdstro_web_vierkant-1.jpg)
LIEVEVROUWEBEDSTRO & FRAMBOOS
Ganache met lievevrouwebedstro
In het voorjaar plukken we lievevrouwenbedstro, door verwelking en droging geeft het een heerlijk aromatische geur en smaak. Deze geur wordt veroorzaakt door cumarine, een stof die ook te vinden is in onder andere tonkabonen en bergamot.
Gelei van framboos
Frambozen zijn zomerfruit, het seizoen is van juni tot augustus. Ze hebben een zoete, sappige smaak met een lichte zuurgraad voor extra frisheid. Hun intense smaak en delicate textuur maken ze perfect voor deze bonbons.
Lievevrouwebedstro
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: April/mei
Framboos
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: Juni/juli
Chocolade Edelweiss wit 36%
Chocolade makers: Felchlin
Smaakprofiel
Vanille, amandel, rood fruit, tonkaboon, karamel.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/08/2023-05-10-Bitterzoet-product-3921-Moerasspirea_web_vierkant.jpg)
MOERASSPIREA
Ganache met moerasspirea
Moerasspirea (Filipendula ulmaria) is een plant die vaak te vinden is in vochtige gebieden. De bloemen plukken we in de zomer om ze vervolgens te drogen. De gedroogde bloemen hebben een aangename, zoete geur vergelijkbaar met honing en amandel. Deze gedroogde bloemen vormen de basis voor een ganache.
Moerasspirea
Herkomst: Wildpluk Nederland
Oogstperiode: Juni/Juli
Chocolade melk 49%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Amandel, room, honing, vanille
PÂTE DE FRUIT
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023-05-10-Bitterzoet-product-3952-Vlierbloessem_web_vierkant.jpg)
VLIERBLOESEM
geplukt in de natuur om ons heen
Vlierbloesem
De gewone vlier (sambucus nigra) kent een rijke historie als geneeskrachtige en mythologische plant. De smaak van de bloesem is fris, floraal en typisch zomers.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij trekken de vlierbloesem in water en maken hier onze pâte de fruit van. De gele kleur komt geheel van de bloesem.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023-05-10-Bitterzoet-product-3957-Extra_web_vierkant.jpg)
WILDE KERSPRUIM
pruimen geplukt in voedselbos Struuntuun Klijndijk.
Wilde kerspruim
Deze kleine maar heerlijke pruim zit vol smaak. De schil heeft een hoog tannine-gehalte, waardoor de pâte de fruit meer karakter krijgt.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij gebruiken het pruimensap voor onze pâte de fruit. De paarse kleur komt geheel van de pruim.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/08/2023-07-21-Bitterzoet-product-3949-WildeRoos_vierkant_web.jpg)
WILDE RIMPELROOS
geplukt in de natuur om ons heen
Rimpelroos
De rimpelroos (rosa rugosa) wordt in Nederland als invasieve exoot beschouwd. Deze bloem is expressief in smaak, kleur en geur.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij trekken de rozenblaadjes in water en maken hier onze pâte de fruit van. De roze kleur komt geheel van de roos.
TRUFFELS
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/10/Ontwerp-zonder-titel-7.jpg)
MELKCHOCOLADE & GEBRANDE BOTER
chocolade melk Heinde & Verre couverture 47%
Truffel gevuld met een ganache van melkchocolade. Op smaak gebracht met gebrande boter en omhuld door een milde cacaopoeder.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2023/10/Ontwerp-zonder-titel-6.jpg)
VIJGENBLAD
chocolade wit Edelweiss 36%
Truffel gevuld met een ganache van witte chocolade. Op smaak gebracht met vijgenblad en omhuld door een poeder van gedroogd vijgenblad.
![](https://bitterzoetchocolade.nl/wp-content/uploads/2024/01/Ontwerp-zonder-titel-4.jpg)
GEDROOGDE PRUIM
chocolade puur Heinde & Verre Couverture 68%
Truffel gevuld met een ganache van pure chocolade. Omhuld door een poeder van gedroogde pruim.