



BONBONS

BRAAM & RODE BIET
chocolade puur Accra 62% Ghana
Gelei van braam
Onze bramengelei maken we van wilde bramen en bramen geplukt uit voedselbos Het Moeras in Exloërveen.
Ganache met rode biet
Het Moeras is niet alleen een voedselbos, maar ook een permacultuurtuin. De bieten komen hier vandaan. We roosteren ze op vuur en gebruiken het bietensap voor deze ganache. De licht rokerige smaak vormt samen met de donkere chocolade en braam een perfecte combinatie.

DUINDOORN
chocolade wit Edelweiss 36%
Gelei van duindoorn
Rondom Groningen plukken we de knaloranje duindoorn bessen. Deze zure bessen hebben een smaak die doet denken aan citrus en passievrucht. Gecombineerd met een witte chocolade ganache op smaak gebracht met heidehoning.

EEKHOORNTJESBROOD
chocolade melk Sao Palme 36% Ghana
Ganache met eekhoorntjesbrood
In Drentse bossen plukken wij eekhoorntjesbrood. Deze prachtige paddenstoel heeft een aardse, nootachtige smaak die vaak als umami wordt omschreven. In combinatie met een heerlijke romige melkchocolade.
PÂTE DE FRUIT

WILDE RIMPELROOS
geplukt in de natuur om ons heen
Rimpelroos
De rimpelroos (rosa rugosa) wordt in Nederland als invasieve exoot beschouwd. Deze bloem is expressief in smaak, kleur en geur.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij trekken de rozenblaadjes in water en maken hier onze pâte de fruit van. De roze kleur komt geheel van de roos.

BLAUWE BES
biodynamische bessen van kwekerij Noorderbos
Blauwe bes
De pure blauwe bessensap van Kwekerij Noorderbos is een melange gemaakt van verschillende blauwe bessenrassen. De rijke smaak is complex, stevig en fruitig.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij gebruiken het bessensap voor onze pâte de fruit. De paarse kleur komt geheel van de blauwe bes.

VLIERBLOESEM
geplukt in de natuur om ons heen
Vlierbloesem
De gewone vlier (sambucus nigra) kent een rijke historie als geneeskrachtige en mythologische plant. De smaak van de bloesem is fris, floraal en typisch zomers.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij trekken de vlierbloesem in water en maken hier onze pâte de fruit van. De gele kleur komt geheel van de bloesem.
TRUFFELS

EEKHOORNTJESBROOD
chocolade melk Sao Palme 36% Ghana
Truffel gevuld met een ganache van melkchocolade. Op smaak gebracht met eekhoorntjesbrood en omhuld door een milde cacaopoeder.

VIJGENBLAD
chocolade wit Edelweiss 36%
Truffel gevuld met een ganache van witte chocolade. Op smaak gebracht met vijgenblad en omhuld door een poeder van gedroogd vijgenblad.

GEFERMENTEERDE BIET
chocolade puur Heinde & Verre Nobel Bali 71%
Truffel gevuld met een ganache van pure chocolade. Omhuld door een poeder van gedroogde gefermenteerde rode biet.
BONBONS

BRAAM & RODE BIET
chocolade puur Accra 62% Ghana
Gelei van braam
Onze bramengelei maken we van wilde bramen en bramen geplukt uit voedselbos Het Moeras in Exloërveen.
Ganache met rode biet
Het Moeras is niet alleen een voedselbos, maar ook een permacultuurtuin. De bieten komen hier vandaan. We roosteren ze op vuur en gebruiken het bietensap voor deze ganache. De licht rokerige smaak vormt samen met de donkere chocolade en braam een perfecte combinatie.

DUINDOORN
chocolade wit Edelweiss 36%
Gelei van duindoorn
Rondom Groningen plukken we de knaloranje duindoorn bessen. Deze zure bessen hebben een smaak die doet denken aan citrus en passievrucht. Gecombineerd met een witte chocolade ganache op smaak gebracht met heidehoning.

EEKHOORNTJESBROOD
chocolade melk Sao Palme 36% Ghana
Ganache met eekhoorntjesbrood
In Drentse bossen plukken wij eekhoorntjesbrood. Deze prachtige paddenstoel heeft een aardse, nootachtige smaak die vaak als umami wordt omschreven. In combinatie met een heerlijke romige melkchocolade.
PÂTE DE FRUIT

VLIERBLOESEM
geplukt in de natuur om ons heen
Vlierbloesem
De gewone vlier (sambucus nigra) kent een rijke historie als geneeskrachtige en mythologische plant. De smaak van de bloesem is fris, floraal en typisch zomers.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij trekken de vlierbloesem in water en maken hier onze pâte de fruit van. De gele kleur komt geheel van de bloesem.

BLAUWE BES
biodynamische bessen van kwekerij Noorderbos
Blauwe bes
De pure blauwe bessensap van Kwekerij Noorderbos is een melange gemaakt van verschillende blauwe bessenrassen. De rijke smaak is complex, stevig en fruitig.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij gebruiken het bessensap voor onze pâte de fruit. De paarse kleur komt geheel van de blauwe bes.

WILDE RIMPELROOS
geplukt in de natuur om ons heen
Rimpelroos
De rimpelroos (rosa rugosa) wordt in Nederland als invasieve exoot beschouwd. Deze bloem is expressief in smaak, kleur en geur.
Pâte de fruit
Van oorsprong een Franse delicatesse. Het is een geleiachtig snoepje gemaakt van fruitpuree, suiker en pectine en is dus volledig plantaardig. Wij trekken de rozenblaadjes in water en maken hier onze pâte de fruit van. De roze kleur komt geheel van de roos.
TRUFFELS

EEKHOORNTJESBROOD
chocolade melk Sao Palme 36% Ghana
Truffel gevuld met een ganache van melkchocolade. Op smaak gebracht met wildgeplukte eekhoorntjesbrood en omhuld door een milde cacaopoeder.

VIJGENBLAD
chocolade wit Edelweiss 36%
Truffel gevuld met een ganache van witte chocolade. Op smaak gebracht met vijgenblad en omhuld door een poeder van gedroogd vijgenblad.

GEFERMENTEERDE BIET
chocolade puur Heinde & Verre Nobel Bali 71%
Truffel gevuld met een ganache van pure chocolade. Omhuld door een poeder van gedroogde gefermenteerde rode biet.