Bij BitterZoet werken wij met chocolade van het Zwitserse merk Felchlin. Felchlin produceert chocolade van hoge kwaliteit en hanteert principes die aansluiten bij onze waarden.
Voor de productie van hun chocolade maakt Felchlin gebruik van klassieke technieken. Het walsen van de cacaobonen gebeurt langzaam, waardoor er zo min mogelijk warmte ontstaat. Dit zorgt voor een beter smaakbehoud. De chocolade van Felchlin is Fairtrade gecertificeerd. Echter doen zij meer dan de Fairtrade-norm vereist. Felchlin werkt volgens het ‘Fair Direct Cacao’ principe. Dit houdt in dat hun grondstoffen niet via tussenhandelaren worden ingekocht, maar bij de boeren zelf of bij kleine boerencoöperatie. Hierdoor kunnen ze de cacaoboeren meer uitbetalen. Door met langetermijncontracten te werken geven ze de boeren meer inkomenszekerheid.
Felchlin maakt duidelijke statements met hun producten en samenwerkingen. Aangezien de productie van soja gepaard gaat met ontbossing is Felchlin bezig het gebruik van sojalecitine (een emulgator in chocolade) te vervangen door zonnebloemlecitine. Meer informatie over de werkwijze en principes van Felchlin is te vinden op: www.felchlin.com
Naast het gebruik van Felchlin chocolade werken wij ook af en toe samen met kleine Nederlandse chocolademakers. Er zijn veel verschillende smaakprofielen binnen de chocolade. We vinden het daarom belangrijk om ook kleine exclusieve chocolademakers een podium te bieden.