







VOEDSELBOS HET MOERAS
Sinds 2012 houdt Arthur zich bezig met het ontwikkelen van een permacultuursysteem op Het Moeras, de boerderij waar zijn familie de afgelopen 25 jaar heeft gewoond.
“In 1993 zijn we in Exloërveen komen wonen. Er stonden toen 3 bomen op het land en verder was het kaal. Inmiddels staan er een paar duizend bomen en voorzien we in het grootste deel van onze voedsel- en energiebehoefte van het land.”
Permacultuur is een duurzaam ontwerp- en landbouwsysteem dat kan voorzien in de behoeften van de mens op een manier die het milieu ten goede komt. Het laat vooral een andere manier zien om naar de wereld te kijken en vanuit deze blik te handelen.
Arthur experimenteert veel met nieuwe plantensoorten dus het aanbod is wisselend. In eerste instantie is Het Moeras om zelfvoorzienend van te leven door Arthur en zijn familie. Het deel van de groente, fruit en specerijen waarvan er overvloed is, kunnen wij bij BitterZoet Chocolade weer verwerken in onze producten.
Chocolademakers
Heinde & Verre
In Rotterdam maken Ewald Rietberg en Jan-Willem Jekel chocolade met de meest uitgesproken smaken.
Omgeving
Natuur
Op landgoederen en in bossen plukken wij op een verantwoorde manier de meest bijzondere ingrediënten.
Chocolademakers
Felchlin
In het Zwitserse Schwyz staat de chocoladefabriek van Felchlin. Hier maken zij met vakmanschap hun exclusieve chocolade.
Omgeving
Buurtbewoners
Vaak zijn we te vinden in de tuinen van buurtbewoners die hun bloesems, vruchten en noten met ons delen.