CHOCOLADEMAKERS FELCHLIN

Felchlin is een gerenommeerd Zwitsers chocoladebedrijf met meer dan 110 jaar ervaring in het maken van chocolade. Gevestigd in het stadje Schwyz, midden in de Zwitserse Alpen, staat Felchlin bekend om zijn ongeëvenaarde vakmanschap en gebruik van hoogwaardige, duurzame cacaobonen.

Met een unieke combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technologie oogst Felchlin de fijnste cacaobonen over de hele wereld om hun verfijnde chocoladeproducten te maken. Het walsen van de cacaobonen gebeurt langzaam, waardoor er zo min mogelijk warmte ontstaat. Dit zorgt voor een beter smaakbehoud.

Daarnaast staat het bedrijf bekend om hun ethische benadering, waarbij ze nauw samenwerken met cacaoboeren om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen en eerlijke handelsrelaties te waarborgen. Zo is de chocolade van Felchlin Fairtrade gecertificeerd. Echter doen zij meer dan de Fairtrade-norm vereist. Felchlin werkt volgens het ‘Fair Direct Cacao’ principe. Dit houdt in dat hun grondstoffen niet via tussenhandelaren worden ingekocht, maar direct bij de boeren zelf of bij kleine boerencoöperaties. Mede hierdoor betalen ze de cacaoboeren een prijs ver boven de Fairtrade prijs. Door met langetermijncontracten te werken geven ze de boeren meer inkomenszekerheid.