OMGEVING
NATUUR
Bij BitterZoet Chocolade is het ooit begonnen met het combineren van de passie voor chocolade met de liefde voor wildplukken.
Nog steeds trekken we er regelmatig op uit in de natuur om de mooiste producten te verzamelen. Door op deze manier te werken zijn we gebonden aan wat de seizoenen te bieden hebben. Denk hierbij aan Japanse duizendknoop en vlierbloesem in de lente, bramen en moerasspirea in de zomer, tamme kastanjes en eekhoorntjesbrood in de herfst en sierkwee en zilverspar in de winter.
Uiteraard plukken we deze ingrediënten op een verantwoorde manier en zorgen we altijd dat er genoeg overblijft voor de dieren waarmee wij deze omgeving delen. Nooit plukken we meer dan nodig. We plukken verspreid zodat, als wij ergens geplukt hebben, je niet zou moeten zien dat er iets weg is.
Chocolademakers
Heinde & Verre
In Rotterdam maken Ewald Rietberg en Jan-Willem Jekel chocolade met de meest uitgesproken smaken.
Chocolademakers
Felchlin
In het Zwitserse Schwyz staat de chocoladefabriek van Felchlin. Hier maken zij met vakmanschap hun exclusieve chocolade.
Voedselbos
Het Moeras
In het Drentse Exloërveen heeft Arthur Buitelaar een oase gecreëerd van eetbare planten, vruchten, specerijen en noten.
Omgeving
Buurtbewoners
Vaak zijn we te vinden in de tuinen van buurtbewoners die hun bloesems, vruchten en noten met ons delen.