Om ons tweejarig bestaan te vieren, presenteren we u een unieke chocoladeproeverij, met zorg vervaardigd door de chocolatiers met passie van Bitterzoet. Net zoals onze sector van security en safety soms bitterzoet kan zijn, nodigen we u uit om de balans van smaken te ontdekken in deze kleurrijke lekkernijen, geïnspireerd door ons logo.
Bij zowel Bitterzoet als 2fifty5 draait alles om maatwerk. Elk chocoladestukje is met dezelfde aandacht en precisie gemaakt als de oplossingen die wij u bieden.
Geniet van deze smakelijke traktatie, en laten we samen nog vele kleurrijke en veilige mijlpalen bereiken!
2fifty5.ai
SMAKEN
JAPANSE DUIZENDKNOOP & SZECHUANPEPER
Gelei van Japanse duizendknoop
Begin april oogsten we de jonge stengels van de Japanse duizendknoop. Aangezien dit een zeer invasieve plant is, verzamelen we ze zorgvuldig om te voorkomen dat plantenresten zich kunnen verspreiden. De plant produceert een helderroze sap met een smaak die sterk lijkt op rabarber.
Ganache met szechuanpeper
Szechuanpeper vindt zijn oorsprong in China, maar bedijt ook goed in Nederland. We oogsten de peper in de herfst uit voedselbos Het Moeras. Na de oogst drogen we ze direct om zo de kleur en smaak optimaal te behouden.
Japanse duizendknoop
Herkomst: Wildpluk Nederland
Oogstperiode: April/Mei
Szechuanpeper
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: September/Oktober
Chocolade puur 67%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Rabarber, zwarte peper, kruidnagel, aards, noten.
LIEVEVROUWEBEDSTRO & FRAMBOOS
Ganache met lievevrouwebedstro
In het voorjaar plukken we lievevrouwenbedstro, door verwelking en droging geeft het een heerlijk aromatische geur en smaak. Deze geur wordt veroorzaakt door cumarine, een stof die ook te vinden is in onder andere tonkabonen en bergamot.
Lievevrouwebedstro
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: April/mei
Framboos
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: Juni/Juli
Chocolade Edelweiss wit 36%
Chocolade makers: Felchlin
Smaakprofiel
Vanille, amandel, rood fruit, tonkaboon, karamel.
ZWARTE BESSENHOUT & BOLIVIA WILDE CACAO
Ganache met zwarte bessenhout
Aan het einde van het jaar ,wanneer de groei vertraagt en de natuur zich voorbereidt op rust, is het tijd om te snoeien. Dit snoeihout van de zwarte bes geeft de mooie fruitsmaak die de bes zelf heeft. Wat normaal gesproken als afval wordt beschouwd, is voor ons een waardevolle smaakmaker geworden.
Cru sauvage Bolivia 68%
Gemaakt van unieke en zeldzame wilde cacao uit de Boliviaanse laaglanden. De inheemse Chimane bevolking laten alles volledig aan de natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk. Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, begint de oogsttijd. De inheemse bevolking vaart met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien. Ze verzamelen de cacaovruchten en brengen deze naar de verzamelplaatsen. Hier worden de cacaobonen gefermenteerd en in de zon gedroogd.
Zwarte bessenhout
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: December/januari
Chocolade cru sauvage Bolivia 68%
Chocolade makers: Felchlin
Herkomst cacaobonen
Bolivia, Beni regio
Plantage: Wildgeplukt
Smaakprofiel
Cacao, mandarijn, yuzu, zwarte bes, hout, peper.
Om ons tweejarig bestaan te vieren, presenteren we u een unieke chocoladeproeverij, met zorg vervaardigd door de chocolatiers met passie van Bitterzoet. Net zoals onze sector van security en safety soms bitterzoet kan zijn, nodigen we u uit om de balans van smaken te ontdekken in deze kleurrijke lekkernijen, geïnspireerd door ons logo.
Bij zowel Bitterzoet als 2fifty5 draait alles om maatwerk. Elk chocoladestukje is met dezelfde aandacht en precisie gemaakt als de oplossingen die wij u bieden.
Geniet van deze smakelijke traktatie, en laten we samen nog vele kleurrijke en veilige mijlpalen bereiken!
2fifty5.ai
SMAKEN
JAPANSE DUIZENDKNOOP & SZECHUANPEPER
Gelei van Japanse duizendknoop
Begin april oogsten we de jonge stengels van de Japanse duizendknoop. Aangezien dit een zeer invasieve plant is, verzamelen we ze zorgvuldig om te voorkomen dat plantenresten zich kunnen verspreiden. De plant produceert een helderroze sap met een smaak die sterk lijkt op rabarber.
Ganache met szechuanpeper
Szechuanpeper vindt zijn oorsprong in China, maar gedijt ook goed in Nederland. We oogsten de peper in de herfst uit voedselbos Het Moeras. Na de oogst drogen we ze direct om zo de kleur en smaak optimaal te behouden.
Japanse duizendknoop
Herkomst: Wildpluk Nederland
Oogstperiode: April/Mei
Szechuanpeper
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: September/Oktober
Chocolade puur 67%
Chocolade makers: Heinde & Verre
Herkomst cacaobonen:
Ecuador, Cerecita Guayas regio
plantage: Hacienda Vicoria
Dominicaanse Republiek, Duarte regio
Plantage: Öko Caribe
Smaakprofiel
Rabarber, zwarte peper, kruidnagel, aards, noten.
LIEVEVROUWEBEDSTRO & FRAMBOOS
Ganache met lievevrouwebedstro
In het voorjaar plukken we lievevrouwenbedstro, door verwelking en droging geeft het een heerlijk aromatische geur en smaak. Deze geur wordt veroorzaakt door cumarine, een stof die ook te vinden is in onder andere tonkabonen en bergamot.
Lievevrouwebedstro
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: April/mei
Framboos
Herkomst: Wildpluk
Oogstperiode: Juni/juli
Chocolade Edelweiss wit 36%
Chocolade makers: Felchlin
Smaakprofiel
Vanille, amandel, rood fruit, tonkaboon, karamel.
ZWARTE BESSENHOUT & BOLIVIA WILDE CACAO
Ganache met zwarte bessenhout
Aan het einde van het jaar ,wanneer de groei vertraagt en de natuur zich voorbereidt op rust, is het tijd om te snoeien. Dit snoeihout van de zwarte bes geeft de mooie fruitsmaak die de bes zelf heeft. Wat normaal gesproken als afval wordt beschouwd, is voor ons een waardevolle smaakmaker geworden.
Cru sauvage Bolivia 68%
Gemaakt van unieke en zeldzame wilde cacao uit de Boliviaanse laaglanden. De inheemse Chimane bevolking laten alles volledig aan de natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk. Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, begint de oogsttijd. De inheemse bevolking vaart met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien. Ze verzamelen de cacaovruchten en brengen deze naar de verzamelplaatsen. Hier worden de cacaobonen gefermenteerd en in de zon gedroogd.
Zwarte bessenhout
Herkomst: Voedselbos Het Moeras
Oogstperiode: December/januari
Chocolade cru sauvage Bolivia 68%
Chocolade makers: Felchlin
Herkomst cacaobonen:
Bolivia, Beni regio
Plantage: Wildgeplukt
Smaakprofiel
Cacao, mandarijn, yuzu, zwarte bes, hout, peper.